Confidenţialitate

Ana Maria Popescu: “Îi dedic medalia de aur tatălui meu”

România a cucerit prima medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Rio. Echipa feminină de spadă a învins în finală China, deținătoarea titlului de la Londra, cu scorul de 44-38.
Ana-Maria Popescu, fostă Ana-Maria Brânză înaintea căsătoriei, Simona Pop, Simona Gherman și Loredana Dinu le-au învins după o luptă spectaculoasă pe asiaticele care scoseseră Estonia în penultima fază a competiției.
În semifinale româncele au trecut de echipa Rusiei, iar în finală au fost susținute din tribune de majoritatea sportivilor din delegația “tricoloră”, între care au fost jucătoarele din “naționala” de handbal, antrenorul de judo Florin Bercean, ministrul Sportului – Elisabeta Lipă și președintele COSRAlin Petrache.

Medalia de aur de la Rio este prima din carieră la nivel de echipe pentru cele 4 fete din lotul actual dar și pentru spada feminină romanească. Pentru scrima autohtonă este a 4-a clasare pe cea mai inaltă treaptă a podiumului, iar sportul românesc a ajuns la 89 de titluri în istoria Jocurilor Olimpice.

“Cu această victorie ne-am spălat păcatele de la individual. Îi dedic medalia tatălui meu, decedat înaintea Olimpiadei de la Londra, acum 4 ani”, a declarat Ana-Maria Popescu.