Confidenţialitate

Ana Maria Popescu, după argintul cucerit la JO 2020: E cea mai muncită medalie din toată cariera

Ana Maria Popescu a declarat, sâmbătă seară, că medalia de argint obţinută la Jocurile Olimpice de la Tokyo este ”cea mai muncită şi chinuită din toată cariera”.

”Am 37 de ani, mă dor toate, m-am chinuit, e cea mai muncită şi mai chinuită medalie din toată cariera mea, aşa că nu-mi pasă de aurul care este la gâtul lui Sun Yiwen. Îmi pasă de bucăţica asta de metal pe care mi-am dorit-o pentru mine. Şi o am, asta e cel mai important. Şi dacă la Beijing n-am avut maturitatea necesară să mă bucur de acea medalie, acum sunt foarte mulţumită de ce-am reuşit să fac. E maxim din ce puteam să fac, la ce pregătire am avut, la ce chin şi la cât contează sportul în România, trebuie s-o spunem şi pe asta. A fost minunat ce-am reuşit să fac astăzi”, a declarat sportiva.

Sportiva a postat două fotografii, una cu medalia de argint cucerită la Beijing, în 2008, şi cea obţinută în 2021, la Tokyo, însoţite de mesajul: ”… 13 ani mai târziu. Povestea zilei de poveste de mâine. Acum la somn cu mine, nu de alta, dar avem (să măcar sperăm) Europene în toamnă. Sau credeaţi că scapaţi de mine?”.

Ana Maria Popescu a obţinut prima medalie pentru România la JO de la Tokyo.

Sportiva de care va împlini 37 de ani în 26 noiembrie a fost desemnată de trei ori cea mai bună spadasină din lume, în 2008, 2009 şi 2013, având în palmares 20 de medalii la Campionatele europene şi Mondiale, dar şi medalia de aur cu echipa la Jocurile Olimpice de la Rio (2016).

În 2020, Ana Maria Popescu (Brânză) a câştigat pentru a patra oară în carieră Cupa Mondială de spadă, performanţă ce nu a mai fost atinsă de vreun alt sportiv.