Amy Winehouse ar fi împlinit 35 de ani

Cântăreaţa britanică Amy Winehouse s-a născut la 14 septembrie 1983.

La 20 de ani, a lansat primul său album, „Frank” (2003). „Frank” a primit recenzii favorabile din partea criticilor de specialitate și a fost nominalizat la premiul Mercury. Însă, în timp ce cariera ei devenea promiţătoare, abuzul de alcool era din ce în ce mai evident.

Deşi cariera ei lua amploare, problemele legate de consumul de alcool erau din ce în ce mai grave. În 2006, lansează „Rehab”, care ajunge un hit internaţional, extras de pe albumul „Back to Black”, un amestec de jazz, soul, rock şi pop clasic.

Doi ani mai târziu, Amy Winehouse a devenea prima femeie britanică care a câştigat cinci premii Grammy în aceeaşi noapte, la 10 februarie 2008, inclusiv „Best New Artist and Record of the Year” pentru „Rehab”.

Amy Winehouse moare la 23 iulie 2011, la doar 27 de ani, după ce s-a confruntat mulţi ani cu dependenţa de alcool şi de droguri.

Shirley Radcliffe, medicul legist însărcinat cu reexaminarea concluziilor anchetei iniţiale, a ajuns la concluzia că Amy Winehouse a murit într-adevăr din cauza unui „abuz toxic de alcool”, adăugând că artista avea în sânge „o concentraţie de alcool care este adeseori asociată cu decesul”.

Ea a precizat că artista „băuse din iniţiativă proprie mult alcool” şi că „două sticle goale de votcă se aflau pe covor” atunci când a fost descoperită moartă în patul ei, în apartamentul pe care îl avea în cartierul Camden în nordul Londrei.

La un an de la moartea artistei Amy Winehouse, albumele cântăreţei au urcat în topuri. Fanii cântăreţei au cumpărat în 2012 1,2 milioane de copii ale albumelor lansate de Amy Winehouse, potrivit datelor prelucrate de Official Charts Company.

Piesele semnate Amy Winehouse au revenit în topurile de specialitate la scurt timp după dispariţia ei, iar discul „Back to Black” a ajuns chiar pe prima poziţie, la o săptămână după deces.

Şi azi artista este difuzată de posturile de radio din întreaga lume, iar albumele continuă să ocupe un loc privilegiat în magazinele de specialitate.

La 14 septembrie 2013, data la care ar fi împlinit 30 de ani, Amy Winehouse a primit o stea pe noul „Music Walk of Fame”, realizat la Londra, în cartierul Camden, celebru pentru numeroasele concerte care au loc acolo.

În 2015, a fost lansat un film documentar despre viaţa artistei, intitulat ‘‘Amy”, distins cu premiile Oscar, BAFTA şi MTV Movie, la categoria dedicată celui mai bun documentar, precum şi cu premiu Grammy pentru cel mai bun film muzical.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS