Confidenţialitate

Amsterdam: Oficialii interzic accesul navelor de croazieră în centrul orașului în încercarea de a limita numărul turiștilor și de a reduce poluarea | AUDIO

În Amsterdam, autoritățile locale au decis să interzică accesul navelor de croazieră în centrul orașului. Administrația din Amsterdam încearcă să limiteze numărul turiștilor și să reducă poluarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autoritățile locale din Amsterdam au decis să închidă terminalul central pentru navele de croazieră situat în apropierea gării principale din oraș.

Oficialii susțin că aceste nave nu se aliniază cu ambițiile de dezvoltare durabilă ale orașului. Aceasta este cea mai recentă măsură de reducere a numărului de vizitatorilor din oraș, dar și a poluării, notează BBC.

Un studiu realizat în 2021 asupra unui mare vas de croazieră a constatat că acesta a produs într-o zi aceleași niveluri de oxizi de azot (NOx) ca 30.000 de camioane.

Anual, în Amsterdam ajung aproape 100 de nave de croazieră.

Recent, Consiliul Local din Amsterdam a interzis și fumatul de canabis pe străzile din cartierul roșu. A lansat inclusiv o campanie prin care îi îndeamnă pe tinerii britanici care se gândesc să își organizeze petrecerile burlacilor în oraș să stea departe.

Aproape 20 de milioane de turiști vizitează anual Amsterdam.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: TVA-ul pentru cafea, motiv de dispută între patronii de restaurante și guvernanți | AUDIO