Confidenţialitate

Amsterdam, fără lei

Pandemia de coronavirus afectează și grădinile zoologice. ARTIS Amsterdam Royal Zoo a anunțat că este nevoită să oprească investițiile, să limiteze numărul de animale și se luptă să supraviețuiască, în contextul în care actuala criză sanitară i-a adus doar cheltuieli fără să mai apară și încasări de la vizitatori sau evenimente conexe, pe care le organiza în spațiile sale.

Numărul vizitatorilor a scăzut cu 50% în 2020, iar grădina este închisă în prezent publicului, cu costuri fixe de 60.000 de euro pe zi şi un deficit bugetar acumulat de 20 de milioane de euro, a spus directorul ARTIS Amsterdam Royal Zoo, Rembrandt Sutorius.

ARTIS Amsterdam Royal Zoo, unul dintre cele mai vechi parcuri de animale din Europa, a anunţat că nu va mai putea găzdui lei, pentru că întreținerea lor a devenit mult prea costisitoare în condițiile actuale.

Leii au avut o casă la ARTIS Amsterdam Royal Zoo de 182 de ani, fără întrerupere.

Incinta din beton destintă leilor de la Artis, considerată o inovaţie la momentul realizării sale în 1927, urma să treacă printr-o renovare de 4 milioane de euro înainte de izbucnirea pandemiei.

ARTIS Amsterdam Royal Zoo a găzduit lei din 1839, la un an după ce grădina zoo a fost deschisă publicului.

FOTO: Dhany Syamsuddin / FreeImages