Amical România – Spania, 0-0

La Cluj, în prezența a 28 000 de spectatori entuziaști, echipa națională a jucat curajos împotriva campioanei continentale en-titre, care nu a aliniat însă cea mai bună echipă. La 3 zile după amicalul cu Italia, 1-1, Vicente del Bosque a titularizat un singur jucător care a început și meciul de la Udine, pe Gerard Pique. Celelate nume importante din primul unsprezece al ibericilor au fost Casillas, Jordi Alba, Koke, Pedro și Silva. În repriza a doua au mai intrat Isco, Mata, Fabregas și Morata. Cu ei pe teren, Spania a dominat finalul și a avut un penalty refuzat de arbitru în minutul 87 la faultul lui Săpunaru asupra lui Fabregas.
Dintre tricolori s-a remarcat dinnou Nicușor Stanciu. În poartă a fost Tătărușanu, fundași Săpunaru, Chiriches, Grigore și Steliano Filip, la mijloc Pintilii și Hoban iar în ofensivă Popă, Stânciu, Stancu și And one. Au mai jucat Torje, Ivan, Rusescu, Sanmartean și Ropotan.
Anghel Iordănescu a fost mulțumit de jocul echipei și încântat de publicul clujean.
Selecționerul Spaniei, Vicente del Bosque a spus că România a făcut un meci foarte bun, a fost un adversar incomod însă i-a lipsit precizia la finalizare.
Cotidianul L’équipe scrie că „aliniind o echipă secundă, “La Roja” a suferit uneori în fața surprinzătorilor romani”. Jurnaliștii francezi l-au remarcat pe Stanciu și au concluzionat că România, adversara Franței în meciul de deschidere de la Euro, este o echipă „greu de miscat”.
Și France Football l-a descoperit pe Stanciu, rapid , inspirat și foarte tehnic dar l-a evidențiat și pe Adi Popa.
În prima repriză a avut loc un incendiu la liftul stadionului, la tribuna oficială, din cauza supraîncărcării circuitelor, însă acesta a fost stins rapid.

Echipele de start:

România: Tătăruşanu –  Săpunaru, Chiricheş-căpitan, Grigore, Filip – Pintilii, Hoban –  Popa, Stanciu, Stancu – Andone

Spania: Casillas-căpitan – Mario Perez,  Pique, Bartra, Jordi Alba – Koke, Roberto Sergi – Pedro, David Silva, Nolito – Alcacer

În celălalt amical, de săptămâna trecută, România a învins Lituania cu 1-0. Amicalul s-a jucat la Giurgiu. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Nicuşor Stanciu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS