Amenzi pentru părinții ai căror copii câștigă bani din activități artistice și nu anunță serviciul public de asistență socială

De joi, părinții trebuie să pună la dispoziția autorităților și contractul pe care l-au încheiat cu organizatorul evenimentului.

În caz contrar, pot fi sancționați cu amenzi de până la 5.000 de lei.

Prevederile referitoare la remunerarea activităților copiilor au fost publicate în Monitorul Oficial din 13 februarie și s-au aplicat încă de la data publicării, însă potrivit acestora, amenzile se aplică la 90 de zile de la intrarea în vigoare, adică de joi, 14 mai.

Noile dispoziții prevăd că părinții care nu informează serviciul public de asistență socială înainte de începerea activității copilului sau care nu vor transmite copia certificată a contractului vor risca să fie amendați cu sume cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei.

Copiii pot presta activități plătite în domeniile cultural, artistic, sportiv, publicitar și de modeling în baza unui contract încheiat între organizator și părinți. Totuși, contractul poate fi încheiat și direct cu copilul, însă doar dacă acesta a împlinit 14 ani și dacă a primit încuviințarea părinților.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS