Amenzi pentru exploatarea şi comercializarea lemnului obţinut fraudulos-majorate de 10 ori

Comisia de mediu din Camera Deputaților a adoptat o serie de amendamente la OUG 51/2016 privind regimul contravenţiilor silvice, astfel că a fost majorat de 10 ori nivelul amenzilor pentru exploatarea şi comercializarea materialului lemnos obţinut în mod fraudulos, aceste fapte constituind infracţiune şi fiind pedepsite cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

A fost amendat şi art. 19, în sensul înăspririi şi a creşterii sancţiunilor, amenzilor tot de 10 ori de la 10.000 până la un maxim de 100.000 lei pentru operaţiunile de exploatare, transport, depozitarea, prelucrare şi comercializarea materialului lemnos ilicit sau obţinut în mod fraudulos sau ilegal. Acest amendament trebuie să treacă, însă, şi de Comisia de agricultură şi abia apoi va ajunge în plenul Camerei.

Potrivit unui alt amendament adoptat în Comisie, aceste fapte de exploatare şi comercializare a masei lemnoase obţinute ilegal se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Comisia de Mediu a dat un aviz la ordonanţa 51/2016 care modifică şi completează Legea 171/2010 privind regimul contravenţiilor în materie silvică, urmând ca raportul să fie emis de Comisia de Agricultură.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS