Confidenţialitate

Amenzi în valoare de 70.000 de lei date de ANPC în urma controalelor efectuate în localurile de pe Valea Prahovei | AUDIO

Într-o singură zi de controale, Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dat amenzi în valoare totală de 70.000 lei mai multor localuri de pe Valea Prahovei. Au retras de la vânzare peste 100 de kilograme de produse alimentare şi au oprit temporar activitatea a doi operatori economici.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Au fost controlate în Predeal un hotel cu restaurant, iar în Sinaia o pizzerie, o shaormerie, două restaurante și un Bistro.

Respectul faţă de turistul de pe Valea Prahovei lasă de dorit”, a declarat comisarul-şef al Regiunii Sud Muntenia, Ion Iordăchescu.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor din Prahova şi Braşov au gasit frigidere murdare, congelatoare cu strat gros de gheaţă, plite de gătit neigienizate, produse alimentare fără etichetă sau cu termenul de valabilitate depăşit, ori produse care se preparau cu alte tipuri de brânzeturi decât cele declarate în meniu.

De asemenea, au fost descoperite ustensile de bucătărie deteriorate și porţii de mâncare gătită care nu erau ţinute la masa caldă; iar graficele de schimb al uleiului de prăjire nu erau necompletate la zi.

În camerele de cazare a turiștilor, comisarii au remarcat lipsa salteluţelor de protecţie, tăblii de pat cu bucăţi de material lipsă, pereţi murdari, mobilier cu vopsea exfoliată si cearşafuri de pat cu fire de păr.

Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Citește și: Românii care au probleme cu achitarea ratelor la credite pot cere ajutorul ANPC. Ce soluții de rambursare pot avea cei cu dificultăți financiare