Amenzi in cazul fetitei care a murit la Spitalul din Husi

Copilul de 4 ani a decedat la scurtă vreme după ce i-a fost administrat un antibiotic intravenos.

Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii a dat amenzi pentru nereguli descoperite în ancheta realizată la Spitalul din Huşi, unde o fetiţă de 4 ani a murit la scurtă vreme după ce i s-a administrat un antibiotic intravenos.

Verificările au scos la iveală că nu s-au respectat procedurile.

Potrivit Mediafax, Spitalul Municipal Huşi a fost sancţionat cu 25.000 de lei pe motiv că unitatea medicală nu dispune de un compartiment special pentru Pediatrie la Compartimentul de Primiri Urgenţe.

Cu 20.000 de lei a fost amendat Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui deoarece nu a dus fetiţa de patru ani la Compartimentul de Primiri Urgenţe a spitalului huşean, ci direct la Secţia de Pediatrie.

Pe lângă sancţiunile aplicate celor două unităţi sanitare, comisia de anchetă a mai amendat cu 2.000 de lei pe medicul pediatru Floreta Bianu, pe motiv că a internat copilul în Secţia de Pediatrie, fără a trece pe la Compartimentul de Primiri Urgenţe, aşa cum se procedează cu persoanele aflate în stare gravă.

De asemenea, directorul medical al Spitalul Municipal Huşi, medicul Emad Wassouf, a fost amendat cu 1.000 de lei, ca persoană direct răspunzătoare a desfăşurării activităţii medicale în unitatea sanitară.