Confidenţialitate

Amenzi de peste 80.000 de lei în urma unui control în Piaţa Sudului din Capitală

In Piaţa Sudului din Capitală, au fost date amenzi de peste 80.000 de lei, in urma unui control realizat sambata dimineata de inspectorii Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului şi ai Direcţiei Sanitar Veterinare. Printre neregulile gasite – depozitarea marfurilor in conditii improprii sau lipsa documentelor de provenienţă a mărfurilor.

Peste 40 de amenzi au fost aplicate vânzătorilor Piaţa Sudului din Capitală. În total, au fost verificaţi 38 de producători agricoli şi 41 agenţi economici. Printre neregulile gasite se mai afla lipsa acordului de funcţionare şi a datelor de identificare a comerciantului, absenţa etichetării produselor, dar şi lipsa etichetelor traduse în limba română.

Pe langa amenzi, au fost confiscate si peste 800 de kilograme de legume şi fructe, preparate din carne, dar si produse de panificatie. Potrivit Primariei Sectorului 4, în timpul controlului de la Piaţa Sudului, administratorul pieţei nu a putut prezenta documentele de funcţionare pe motiv că acestea se află la Piaţa Progresului, iar birourile sunt închise la sfarşit de saptamână. De aceea, controlul va fi reluat luni.