Amenzi de peste 60.000 de lei pe litoral şi sute de kilograme de produse retrase

Medicii veterinari care acţionează pe litoral în această perioadă au dat aproape treizeci de amenzi în valoare de peste 60.000 de lei, la unităţi alimentare cu probleme.

În plus, au fost retrase de la comercializare peste trei sute de kilograme de produse alimentare improprii consumului uman, activitatea unei societăţi fiind sistată temporar.

În total, au fost verificate 141 de restaurante și cantine din Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

De asemenea, în prima parte a zilei de vineri, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, care activează în cadrul ”Comandamentului Sezon Estival 2017”, au făcut controale în unităţile din staţiunile Năvodari, Costineşti, Mamaia şi Eforie.

Și aici au fost descoperite mai multe probleme, fiind sancţionate contravenţional două restaurante, o cantină, un depozit alimentar şi o autoutilitară, cu amenzi în valoare totală de 11.000 lei.

De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la comercializare 12 kg de carne de pasăre, improprie consumului uman.

Unităţile aflate în zonele de interes turistic sunt supravegheate şi verificate permanent de către inspectorii sanitari veterinari din cadrul ”Comandamentului Sezon Estival 2017”, lansat luni, de către ANSVSA.

DSVSA Constanţa pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS