Amenințată de Trump, compania Twitter este “binevenită” în Germania

Dacă preşedintele american îşi va pune în practică avertismentul de a închide Twitter, compania cu sediul central în California se poate reloca în Germania, spune un oficial de la Berlin.

“Aceasta este o invitaţie”, a transmis Thomas Jarzombek, responsabil cu economia startup-urilor în Germania. ”Aici aveţi liberatea să criticaţi guvernul şi să combateţi ştirile false. Avem un ecosistem extraordinar pentru tehnologie şi startupuri, compania voastră s-ar potrivi perfect aici şi vă vom deschide orice uşă”, a adăugat acesta.

Poziţia acestuia contrastează, totuși, cu relaţia deseori dificilă dintre guvernul de la Berlin şi giganţii americani ai mediei sociale, care riscă sancţiuni de până la 50 de milioane de euro dacă nu elimină rapid mesaje care răspândesc ura pe platformele lor.

Germania, cea mai mare economie din Europa, doreşte şi să se poziţioneze ca un centru pentru antreprenoriatul în domeniul tehnologiei, iar Twitter ar fi cea mai importantă achiziţie, notează Reuters.

Miercuri, Donald Trump a reacționat furios după ce platforma că i-a avertizat pe utilizatori să verifice veridicitatea mesajelor postate de acesta.

Liderul de la Casa Albă a semnat, joi, un ordin executiv prin care reduce imunitatea acordată rețelelor de socializare. Documentul ar urma să fie punctul de plecare al unei lungi bătălii în justiţie.

Operatorii de social media au, în opinia lui Donald Trump, o ‘putere necontrolată’ de a cenzura şi a restricţiona informaţiile pe platformele lor şi acţionează ca un ‘editor cu un punct de vedere’.

Șeful Facebook a declarat că marile grupuri care deţin reţele de socializare nu ar trebui să se poziţioneze în ceea ce privește discursul politic online, în contextul în care preşedintele american Donald Trump a ameninţat că va reglementa acest sector.

“Nu cred că Facebook sau platformele de internet în general ar trebui să fie arbitri ai adevărului”, a spus Mark Zuckerberg într-un interviu pentru postul de televiziune CNBC, adăugând că este o “linie periculoasă”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS