Confidenţialitate

Amenintare cu bombă la Curtea de Apel București. UPDATE: Alerta s-a dovedit a fi falsă

Toate procesele de la Curtea de Apel București au fost intrerupte, iar instanța a fost evacuată de urgență, în urma unei amenințări cu bombă.

La fața locului sunt mai multe echipaje de poliție, iar circulația în zonă a fost interzisă.

UPDATE: Amenințarea s-a dovedit a fi una falsă.

”Astăzi, în jurul orei 10:40, Poliţia Capitalei a fost sesizată prin SNUAU 112, de către un bărbat, despre faptul că la Curtea de Apel Bucureşti se află un dispozitiv exploziv”, a transmis, marţi, Poliţia Capitalei, potrivit News.ro.

În 2020, Curtea de Apel București a fost evacuată în două rânduri, în urma unor amenințări asemănătoare. Ambele s-au dovedit atunci a fi false.

La Curtea de Apel se judecă marți și ultimul termen din procesul de corupție al Elenei Udrea.

În acest proces, fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea este acuzată de corupție în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009.

Ultimul termen a fost amânat după ce Udrea a anunțat că este confirmată pozitiv cu SARS-CoV-2. Alături de Elena Udrea au fost trimiși în judecată și Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltării , fostul președinte al CJ Tulcea dar și Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu.

Potrivit rechizitoriului, au fost colectate ilegal sume de bani cu care au fost plătite servicii prestate în campania pentru alegerile prezidențiale.

Fostul ministru și-a susținut permanent nevinovăția în acest dosar.