Confidenţialitate

Amendă pentru SuperKarpata, competiția off-road care se organizează anual în pădurile din România cu avizul autorităților | AUDIO

În timp ce multe dintre țările Uniunii Europene nu le mai permit celor care practică sporturi motorizate să intre în păduri și nici să circule pe drumurile publice, România continuă să fie permisivă și mult mai “accesibilă” amatorilor de senzații tari care conduc mașini off-road, ATV-uri sau motociclete enduro. Așa că, se adună în grupuri solide sau chiar firme și organizează adevărate competiții de off-road în ariile noastre protejate, cu sau fără acordul autorităților.

De cele mai multe ori sfidează chiar și echipajele de poliție, pentru că știu că, mai mult de o amendă, în România, nu vor primi. În urmă cu câteva zile, Garda de Mediu a amendat organizatorul austriac al unei competiții off-road care se organizează în România.

Doar în România, după cum am găsit pe site-ul superkarpata.com. Tot aici sunt afișate fotografii cu bolizi ca de război, pregătiți să descopere natura din România, pe care, spun organizatorii, o “apreciază” la fiecare astfel de expediție. Mai mult decât atât, austriecii care de ani de zile conduc competiţia off-road prin pădurile noastre, spun tot pe site-ul lor că “SuperKarpata este un eveniment care a reușit să se poziționeze și să se dezvolte în cooperare și cu implicarea autorităților române și a economiei locale.

Astăzi, este probabil cel mai consacrat eveniment de vehicule off-road din România și acceptat de autoritățile locale și naționale.”- am citat de pe site-ul superkarpata.com. N-am reușit să luăm legătura cu niciun reprezentant al acestei competiții off road. În schimb, invitat la Misiunea Verde, directorul Parcului Natural Apuseni, Alin Moș a explicat că astfel de activități se desfășoară de mulți ani în România, iar autoritățile și comunitățile locale nu înțeleg care este pericolul pentru natură.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde:

Foto: Chris Cordes/Unsplash