Amenda pentru rovignetă trebuie comunicată în maximum două luni. După patru luni, fapta se prescrie

Amenda pentru lipsa taxei de drum – celebra rovignetă – va trebui comunicată în maximum două luni de zile de la săvârșirea contravenției. Prevederea se regăsește într-o lege adoptată azi de Parlament și care urmează să fie trimisă la promulgare președintelui Klaus Iohannis.

Potrivit actului normativ inițiat de deputatul PNL Lucian Bode, procesul verbal de constatare a lipsei rovignetei trebuie trimis șoferului contravenient în termen de maximum două luni.

Mai mult, în tot acest interval, de la săvârșirea contravenției și până la primirea procesului verbal, respectivul șofer nu va putea primi altă amendă pentru lipsa rovignetei.

Nu în ultimul rând, aplicarea sancțiunii se prescrie în termen de patru luni de la momentul în care cineva este surprins că a condus mașina pe drumurile publice fără a fi plătit taxa de drum.

Liberalul Lucian Bode și-a justificat demersul prin faptul că șoferii erau sancționați de mai multe ori în intervalul de când erau surprinși conducând fără rovignetă și până la primirea procesului verbal de constatare a contravenției.

”Întârziau nepermis de mult, nu transmiteau proces-verbal şi în continuare primeau amenzi pe bandă rulantă”, a explicat deputatul PNL.

După ce va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis, legea va intra în vigoare în termen de șase luni de la publicarea în Monitorul Oficial.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS