Confidenţialitate

Amendă de peste 350.000 de lei pentru fabrica din Neamț care a poluat râul Bicaz

Fabrica de ciment din Neamț, cercetată pentru că ar fi deversat peste 5 tone de amoniac în râul Bicaz, a fost amendată cu 200.000 de lei de Garda de Mediu Neamț  și cu alți 160.000 de lei de inspectorii Apelor Române.

Fabrica din Taşca riscă să piardă autorizaţia de mediu, după ce Agenţia de Protecţie a Mediului a cerut o serie de documente.

Reprezentanții Apelor Române susțin că vor monitoriza apele din zona Bicaz și în zilele următoare. Fabrica de ciment din Tașca trebuie să plătească 160.000 de lei- au stabilit inspectorii.

Și Garda de Mediu a amendat fabrica cu 200.000 de lei: jumătate din sumă pentru pentru nerespectarea condiţiilor impuse în Autorizaţia Integrată de Mediu şi încă 100.000 de lei pentru deversarea de substanţe periculoase în cursul de apă Bicaz.

Agenţia de Protecţie a Mediului Neamţ a cerut societăţii HeidelbergCement prin mai multe de documente, pe care fabrica trebuie să le predea până pe 17 mai.

Sunt două dosare penale deschise în acest caz: unul vizează poluare râului Bicaz, iar celălalt, o păstrăvărie care ar fi vândut pește care a murit din cauza poluării masive.  Reprezentanții Fabricii de ciment de la Tașca spun că a cumpărat amoniac de la o firma bulgară, iar șoferul a aruncat în pârâul Bicaz cantitatea de amoniac rămasă necumpărată de fabrică.

  • Sonia Teodoriu