Confidenţialitate

Amendă de 2000 de lei pentru directorul Căminului pentru vârstnici Craiova, unde este un focar de COVID

Directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice Craiova, unde este un focar de COVID, a fost amendat cu 2000 de lei de reprezentanții DSP Dolj în urma unui control.

DSP Dolj anunță că la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova au fost descoperite o serie de neconformități.

Astfel, circuitele funcţionale curate se intersectează cu circuitele expuse cu risc la contaminare în zona spațiilor de cazare ale beneficiarilor.

De asemenea, nu s-au respectat condițiile de stocare și păstrare conform termenelor de valabilitate a unor produse din carne la nivelul frigiderelor, fiind depistate diverse tipuri de produse din carne congelate și păstrate după expirarea termenului de valabilitate.

„S-a constatat inexistența circuitelor funcționale separate și a programului de lucru defalcate pentru preluarea, decontaminarea, spălarea, călcarea și depozitarea lenjeriilor de pat și de corp provenite atât de la beneficiarii non-COVID, cât și de la beneficiarii COVID pozitivi la nivelul spălătoriei unității”, mai arată DSP.

Totodată, echipamentele individuale de protecție ale personalului – bluze, halate, sunt spălate incorect la nivelul celor două imobile unde personalul își desfășoară activitatatea și nu în mod corect la nivelul spălătoriei unității.

„La nivelul depozitului de biocide au fost identificate conserve de alimente depozitate incorect, iar valorile termice ale termometrizării zilnice noncontact ale beneficiarilor nu sunt consemnate și în fișele de monitorizare servicii individuale”, mai spun reprezentanții DSP Dolj.

Aceștia susțin că decesul unui rezident COVID – pozitiv internat, în vârstă de 87 de ani, comunicat în data de 12 august, nu a fost declarat autorităților medicale competente.

În urma neconformităților semnalate, directorul centrului din Craiova și magazionerul au fost amendați cu câte 2000 de lei, iar un medic și două infirmiere au fost sancționate cu avertisment.

Controlul DSP a avut loc în perioada 13 -14 august.

La Căminul pentru vârstnici Craiova au fost înregistrate peste 100 de cazuri de infectare cu COVID. Aici a fost deschis și un dosar penal.