Confidenţialitate

Amendă de 10.000 de lei și confiscarea mașinii, pentru că a aruncat gunoiul pe câmp

Un șofer din Giurgiu a fost amendat cu 10.000 de lei şi i-a fost confiscată maşina după ce a fost prins de poliţişti şi inspectorii de mediu în timp ce abandona deşeuri pe câmp.

Polițiștii au făcut o acțiune de prevenire şi combatere a faptelor la regimul mediului.

Conform IPJ Giurgiu, în acest context, au observat un bărbat care a abandonat în extravilanul localităţii Mogoşeşti, judeţul Giurgiu, deşeuri nepericuloase, folosind o autoutilitară.

La doar câteva ore de la incident, a fost depistat acelaşi bărbat care intenționa, de-asemenea, să arunce o altă cantitate de deşeuri nepericuloase, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Giurgiu.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu o amendă în valoare de zece mii de lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă confiscarea autoutilitarei, precum şi obligaţia de ridicare a deşeurilor şi curăţare a locului depozitării nelegale.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Corina Cioplea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sancţiunile aplicate pot fi contestate în instanţă.

Însă – dacă judecătorul dă dreptate autorităților – maşina confiscată va fi scoasă la vânzare. Confiscarea mașinii celor care aruncă deșeuri în locuri neamenajate este o prevedere legală care a intrat în vigoare în mai 2020.

Foto: IPJ Giurgiu