Ambulanța destinată președintelui a folosit dezinfectanți diluați de la Hexi Pharma

Ambulanța care asigură intervenții de urgență pentru președintele României a folosit produse furnizate de Hexi Pharma, atât în mandatul lui Traian Băsescu, cât și al lui Klaus Iohannis.

Dezvăluirile au fost făcute de jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor. De exemplu, unul dintre produsele folosite era diluat cu 30%.

Atât Administrația Prezidențială, cât și Serviciul de Protecție și Pază – SPP, au declarat Gazetei Sporturilor că nu au achiziționat niciodată dezinfectanți de la Hexi Pharma, nici direct și nici prin alți furnizori.

Însă siguranța șefului statului, inclusiv cea medicală, ține de SPP, care a încheiat un protocol cu Spitalul Militar Central. Și Administrația Prezidențială a afirmat că Spitalul Militar oferă echipajul medical care asigură asistență președintelui și membrilor CSAT.

Surse din zona medicală a Armatei au precizat pentru GSP că oficialii Spitalului Militar au evitat să dea un răspuns clar că s-au folosit produse Hexi Pharma în mandatul lui Traian Băsescu, dar și al lui Klaus Iohannis.

Întrebat despre acest lucru, Traian Băsescu a răspuns: ”Așa, și ce trebuia să fac eu? Să gust antisepticele, să văd dacă sunt bune?”.

În răspunsul oficial, Spitalul Militar a spus că nu au folosit dezinfectanţi Hexi Pharma, „ci, doar în anii 2014 şi 2013, antiseptice cu aplicare locală (soluţii pe bază de iod, respectiv, soluţie apoasă şi tinctură). Între altele e vorba de Polyiodine, produs care a fost diluat cu aproximativ 30%, potrivit analizelor făcute de Guvern la ICECHIM.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS