Ambasadorul Ucrainei in Romania, Teofil Bauer: Acordul incheiat la Minsk este mort (AUDIO)

Este declarația facută de ambasadorului Ucrainei în România care a fost invitat la Interviurile EuropaFM.

Acordul încheiat săptămâna trecută la Minsk este mort și nu poate fi pus în aplicare în totalitate cât timp primul punct nu este respectat, declară în exclusivitate la Europa FM, ambasadorul Ucrainei în România Teofil Bauer. Este vorba despre încetarea focului în Estul Ucrainei.

Invitat la Interviurile Europa FM, Excelența Sa Teofil Bauer spune că dacă rebelii proruși nu vor înceta să atace populația și armata ucraineană, atunci nici Guvernul de la Kiev nu poate face reforma constituțională asumată care va permite organizarea de alegeri în regiunile Donețk și Lugansk. În plus, fără pace imediată, nu va putea fi schimbată nici legislația care să permită celor 2 regiuni să se autoguverneze. (AUDIO) VIDEO AICI

Una dintre cele mai grave încălcări ale acordului Minsk 2 a avut loc la Debalțeve miercuri. Orașul strategic a fost ocupat de separatiști, iar aproape 2500 de militari ucraineni s-au retras.

În timp ce cancelarul german Angela Merkel consideră că ordinea europeană trebuie conturată cu o Rusie partener, purtătorul de cuvânt al Casei Albe acuză Rusia şi rebelii proruşi că nu respectă Acordul de la Minsk și ‘riscă să plătească un preţ mare’.

În acest context, Anca Grădinaru l-a întrebat pe ambasadorul Ucrainei la București, Teofil Bauer, dacă reacția SUA la ceea ce se întâmplă în Ucraina este mai adecvată decât cea exprimată de cancelariile europene, iar raspunsul Excelenței sale a fost că ‘Stale Unite au o poziție mult mai tranșantă și mai activă’. (AUDIO)

Marți, la Budapesta, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat Statele Unite ale Americii că livrează deja arme Ucrainei.

La Europa FM, ambasadorul Ucrainei la București, Teofil Bauer, a refuzat să dea detalii despre țările care livrează echipamente militare țării sale, însă a precizat că importul se desfășoară legal. (AUDIO)

Interviul integral cu ambasadorul Ucrainei la București, Teofil Bauer, îl puteți urmări în format audio și video pe siteul www.interviuri.europafm.ro sau direct pe YouTube la adresa http://youtu.be/EfehZy8oEtE