Confidenţialitate

Ambasadorul Rusiei la București, convocat la MAE | AUDIO

Cu această ocazie, România a transmis un mesaj prin care condamnă încă o dată operațiunile militare ruse în Ucraina și cere Moscovei să își retragă trupele de pe teritoriul ucrainean. După ce Rusia a atacat Ucraina, ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu l-a convocat la sediul Ministerului de Externe pe ambasadorul Rusiei în România.

Acesta a răspuns invitației și s-a întâlnit cu secretarul de stat pentru afaceri strategice, Iulian Fota. Oficialul român a transmis, cu această ocazie, că România condamnă recunoașterea de către Rusia a așa-zisei independențe a regiunile ucrainene separatiste Doneţk şi Lugansk, precum și invazia și agresiunile militare ale Rusiei în Ucraina.
Acestea sunt încălcări grave ale dreptului internațional și ale angajamentelor internaționale asumate de Federația Rusă, ceea ce va atrage noi măsuri restrictive și sancțiuni la adresa Rusiei.

Secretatul de stat Iulian Fota a amintit că deja s-au înregistrat morți și pagube material și i-a cerut ambasadorului rus ca Moscova să înceteze focul în Ucraina și să își retragă trupele.

Fii la curent cu cele mai noi informații despre situația Rusia-Ucraina pe site-ul Europa FM.

Citește cele mai noi update-uri aici: Rusia a lansat o invazie asupra Ucrainei prin nord, sud și est. Insula Șerpilor, vizată de un atac, anunță grănicerii ucraineni | LIVE UPDATE

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Autor: Florentina Mihăiță

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.