Confidenţialitate

Ambasadorii americani, între demisie și demitere

Schimbarea de președinți la Casa Albă va provoca și o schimbare de garnitură în ambasadele SUA din toată lumea.

Efect direct al confirmării alegerii lui Joe Biden în funcția de președinte al Statelor Unite, ambasadorii numiți de Donald Trump în mandatul său ar urma să fie schimbați, fie prin demisie, fie prin emiterea unui ordin de demitere a lor.

În această categorie intră și ambasadorul american la București, Adrian Zuckerman. Deși abia a trecut un an de la preluarea mandatului, Zuckerman ar urma să părăsească postul pentru că numirea sa a fost politică, el nefiind diplomat de carieră.

De altfel, fostul ambasador al Statelor Unite la Uniunea Europeană, Anthony Gardner, i-a cerut expres președintelui ales Joe Biden să îi demită pe toți ambasadorii în ziua inaugurării, 20 ianuarie, așa cum Donald Trump îi demitea pe cei numiți de Barack Obama în urmă cu 4 ani.

Europa FM a cerut Ambasadei americane la București o confirmare oficială. Revenim cu informații.

Donald Trump şi-a anunţat în vara lui 2018 intenţia de a-l nominaliza pe Adrian Zuckerman pentru postul de ambasador al SUA în România, dar votul final în Senatul american a fost amânat, numirea fiind aprobată abia în luna noiembrie 2019.

Adrian Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte fluent româna.

De profesie avocat (specializat pe probleme imobiliare), el a fost admis în baroul din New York în 1984, fiind partener în cadrul firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP. A mai ocupat funcţia de co-coordonator al departamentului de servicii naţionale imobiliare şi pentru companii la compania Epstein Becker & Green, iar mai înainte a fost coordonator pentru proprietăţi imobiliare la Lowenstein Sandler.

Activ în domeniul filantropic şi educaţional, Adrian Zuckerman este membru al consiliului Kids Corp şi face parte din consiliul absolvenţilor New York Law School (Facultatea de Drept din New York).