Ambasada SUA: Subiectul justiției a fost discutat la întâlnirea dintre Hans Klemm și Viorica Dăncilă

Justiția din România a fost unul dintre subiectele discutate azi la întâlnirea dintre ambasadorul SUA, Hans Klemm, și premierul Viorica Dăncilă. Informația a fost confirmată pentru Europa Fm de către Ambasada americană, deși în comunicatul oficial al Guvernului de la București nu s-a pomenit nimic despre acest subiect.

Mai mult, întrebată insistent de jurnaliști dacă a discutat cu ambasadorul SUA şi despre Justiţie, şefa Guvernului a evitat un răspuns.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După întâlnirea cu Hans Klemm, Executivul a emis un comunicat de presă, redactat într-un limbaj de lemn, în care susține că printre subiectele discutate de cei doi oficiali s-au numărat ridicarea vizelor pentru românii care vor să călătorească în SUA și candidatura țării noastre la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

”Prim-ministrul și-a exprimat îngrijorarea privind căderea de săptămâna trecută a indicelui Dow Jones și, totodată, speranța că această situație nu va continua întrucât ar genera potențiale efecte la nivel global”, se mai arată în comunicatul Guvernului.

Statele Unite au transmis în repetate rânduri mesaje de susținere a statului de drept și a luptei anticorupție din România. Ultimul astfel de mesaj a fost la finalul anul trecut, când Departamentul de Stat a atras atenția că modificările aduse legilor justiției ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi ar slăbi independenţa judiciară în România.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS