Confidenţialitate

Ambasada Rusiei în România va dona pentru ”Cuminţenia Pământului” suma primită în urma protestului de marţi

După ce misiunea diplomatică a donat 100 de euro pentru opera lui Brâncuși, românii revoltați au fost inițiat pe Facebook protestul intitulat: ”Donează un cent pentru Rusia”.

19,19 lei, 4,41 euro, mai puțin de 1 dolar, 200 de yeni japonezi și 200 de woni sud-coreeni reprezintă suma pe care a primit-o misiunea diplomatică marți seara.

Într-un mesaj postat pe Facebook, reprezentanții ambasadei spun că vor dona toți banii.

Se mai precizează că ”luând în considerare faptul că au fost multe monede străine de valori diferite, această procedură, cel mai probabil, va dura mai mult timp”.

În încheierea mesajului se arată: ”Sperăm că dezbaterea destul de emoţională care, fără nicio intenţie din partea noastră, a început în societatea românească va contribui nu numai la o mai bună înţelegere a istoriei noastre comune, dar, de asemenea, şi la construirea de noi relaţii pragmatice de bună vecinătate între ţările noastre”.

Ambasada a anunţat luni că donează 100 de euro pentru “Cuminţenia Pământului“. Pe Facebook, a publicat şi un videoclip în care se spune, între altele, că ”România s-a reconstruit economic şi social cu sprijinul Uniunii Sovietice”.

 

Citește și: Diplomație à la russe: 100 de euro pentru cultura românilor, nimic despre Tezaur