Ambasada României în Italia verifică dacă sunt români afectaţi de cutremurul din Ischia

Ambasada României în Italia a contactat serviciile de protecţie civilă şi autorităţile din Ischia, pentru a verifica dacă sunt români afectaţi în urma cutremurului de luni seara, ce a avut magnitudinea de 4. Până acum nu sunt informatii că ar fi români afectați, anunță marți dimineața biroul de presă al Ministerului de Externe.

De asemenea, a fost înfiinţată o celulă de criză pentru a acorda asistenţă consulară dacă va fi necesar, fiind puse la dispoziţie şi numere de telefon unde cei care au nevoie de ajutor pot suna.

„Ambasada României în Italia a contactat în regim de urgenţă departamentul de Protecţie Civilă şi autorităţile locale, pentru a verifica dacă în urma seismului au fost afectaţi cetăţeni români. În cadrul Ambasadei a fost activată o celulă de criză, pregătită să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune”, scrie reprezentanţa diplomatică pe contul său de Facebook.

Ambasada pune la dispoziţie numărul de urgenţă al Secţiei Consulare din cadrul Ambasadei României în Italia, apelabil non stop: +39 345 147 39 35 (apelabil non-stop), precum şi un număr de contact de la Protecţia Civilă – 800840840.

Un cutremur cu magnitudinea 4 s-a produs luni seara în insula Ischia, cel puțin două persoane si-au pierdut viața. Alți aproape 25 de oameni au fost răniți. Mai multe clădiri, inclusiv o biserică, s-au prăbuşit.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS