Ambasada României în Franţa verifică dacă sunt români printre victimele atacului de la Nisa

Pe pagina sa oficială de Facebook, Ambasada României în Franţa scrie că nu a primit, deocamdată, solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români în contextul atacului de la Nisa.

Un camion a lovit în plin mulţimea care asista în oraşul de pe Coasta de Azur la spectacolul de artificii prilejiut de Ziua Naţională a Franţei.

„Ambasada României la Paris şi Consulatul General al României la Marsilia sunt în contact cu autorităţile franceze pentru a afla dacă printre victime se află cetăţeni români. Până în prezent, Ambasada nu a primit solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români. Recomandăm cetăţenilor români care se află la Nisa să-i contacteze pe membrii familiilor lor şi pe cei apropiaţi pentru a-i asigura că sunt în siguranţă, să evite deplasările de orice fel şi să se informeze cu privire la evoluţia situaţiei”, se scrie în mesajul postat pe reţeaua de socializare.

Reprezentanţa României la Paris adaugă că autorităţile franceze au pus la dispoziţie un număr de telefon pentru sprijinirea familiilor victimelor: +33 (0)1 43 17 56 46. „De asemenea, punem la dispoziţie contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia +33 (0) 6 10 02 71 64, Ambasadei României la Paris +33 (0) 68 07 13 729”, adaugă sursa.

Un martor a surprins cu telefonul mobil momentul în care camionul loveşte publicul.

Franţa a fost, anul trecut, scena două atentate teroriste sângeroase.

La 7 ianuarie 2015, indivizi înarmaţi pătrundeau în sediul publicaţiei de satiră Charlie Hebdo, din Paris, ucigând 12 persoane.

La 13 noiembrie 2015, un grup de terorişti ucidea 130 de oameni în capitala Franţei, dintre care 89 în teatrul Bataclan, unde victimele asistau la un concert.