Ambasada României în Costa Rica nu a fost anunțată despre cererea de azil politic a Elenei Udrea

Ambasada României la Ciudad de Mexico, care asigură reprezentarea diplomatică în Costa Rica, nu a fost notificată de autorităţile din Costa Rica în legatură cu vreo cerere de acordare a statutului de azilant politic în această ţară formulată de Elena Udrea, informează Ministerul Afacerilor, într-un comunicat de presă.

“Ambasada României la Ciudad de Mexico, care asigură reprezentarea diplomatică în Costa Rica, nu a fost notificată de autorităţile din Costa Rica în legatură cu vreo cerere de acordare a statutului de azilant politic în această ţară formulată de persoana în cauză. Pe de altă parte, cetăţeanul român în cauză nu a contactat misiunea diplomatică română din Ciudad de Mexico cu solicitări de servicii, asistenţă sau protecţie consulară”, se arată în comunicatul MAE .

Reamintim că avocatul Elenei Udrea a anunţat, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că fostul ministru a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica.

Elena Udrea a explicat la mai multe posturi de televiziune că este refugiat politic cu drepturi depline în Costa Rica, după ce a reușit să convingă autoritățile din această țară că în România, drepturile îi sunt încălcate.

Acest statut este, însă, provizoriu, valabil un an de zile.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS