Confidenţialitate

Amazon a făcut prima livrare cu drona din istorie

Compania americană de comerţ online Amazon a anunţat că a efectuat prima livrare a unui colet prin intermediul unei drone.

Într-un mesaj pe Twitter, directorul general de la Amazon, Jeff Bezos, a precizat că livrarea a durat 13 minute şi a constat într-un modul de recepţie de televiziune în sistem streaming ‘Fire TV’ şi o pungă de floricele de porumb, scrie Agerpres.

Amazon a precizat că această primă livrare experimentală a avut loc în data de 7 decembrie în regiunea Cambridge, din Marea Britanie.

Serviciul, denumit “Amazon Prime Air”, ar urma să fie dezvoltat şi în alte regiuni ale ţării după acest prim test în condiţii reale.

Marea Britanie a devenit prima ţară în care Amazon poată să îşi testeze sistemul de livrare cu drone după ce guvernul de la Londra a ridicat restricţiile cu privire la zborul acestor dispozitive.

Prototipul de dronă prezentat de Amazon poate decola şi ateriza vertical şi poate zbura pe o distanţă de până la zece mile (16 kilometri) la o altitudine de 400 de picioare (aproximativ 130 de metri). Tehnologia a fost concepută să livreze colete cu o greutate de până la 2,27 kilograme pentru zboruri de maximum 30 de minute.