Confidenţialitate

RO-OBOR, indicele prețurilor – AUDIO

Unul cu lista de cumpărături în mână, celălalt cu sacoșele… Manu și Iorgu au făcut prima rundă de cumpărături din această toamnă la „Piața Obor”. Cum v-ați obișnuit „jurnalul” lor de cumpărături se numește „RO-Obor, indicele prețurilor”. Aflăm cu cât se dau câteva legume, fructe dar și mustul la jumătatea lunii septembrie.

*

Am cumpărat struguri Ceasla cu 3 lei kilogramul. Ceaslaua  este este un soi de struguri albi, pe care îi găsim în numeroase podgorii europene care se produc struguri de masă. Există mai multe versiuni privind originea acestui soi. În timp, ce unii producători spun că ar fi originar din Elveția, mulți cred că ar proveni din Egiptul Antic, fiind cultivat de cel puțin 5000 de ani. Găsim ceasla, pe lângă România și Elveția, în Franța, Germania, Portugalia, Ungaria și Noua Zeelandă.

*

Ceapa albă de la Buzău se vinde cu 2,50 lei. La același preț sunt și cartofii roșii de Covasna, dar și vinetele uriașe, frumos așezate pe tarabe.

Ardeii capia se vând cu 3 lei, iar gogoșarii cu 2,50 – 3 lei.

Am găsit roșii prunișoare cu 2 lei, dar roșiile mari rotunde ajung la 5 lei kilogramul. Kilogramul de ardei gras e 3 lei kilogramul, iar funia de usturoi am găsit-o la 6 lei.

Dacă vă place mustul, butoaiele pline vă așteaptă: Căpșunică și Merlot (ceva mai parfumat) sau Hamburg tămâios în amestec cu Merlot (ceva mai dulce), fiecare cu 8 lei litrul.

Am pornit la cumpărături prin Piața Obor în acest sezon alături de Sonia Teodoriu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.