Alunecari de teren in mai multe zone din Mehedinti (AUDIO)

Între Drobeta Turnu Severin și Baia de Aramă, DN 670, situația este atât de gravă încât autoritățile au luat decizia de a închide circulația.

Porţiunea de drum, cuprinsă între localităţile mehedinţene Zegujani şi Comăneşti, a fost afectată încă din 2012, de fenomene naturale, dar precipitaţiile abundente din ultimele zile au făcut ca circulaţia să nu se mai desfăşoare în siguranţă. Din acest motiv, la nivelul județului, s-a hotărât că se impune închiderea traficului. Consiliul Judeţean Mehedinţi nu precizează perioada în care traficul rutier va fi închis pe acest drum, dar zona va avea nevoie de consolidare a terasamentului. Respectivul tronson a fost reabilitat cu fonduri europene în urmă cu doar câţiva ani, dar se pare că o eroare de proiectare a făcut ca artera să cedeze la scurt timp după finalizareea lucrărilor.

Circulaţia între Drobeta Turnu Severin şi Baia de Aramă se desfăşoară pe rute ocolitoare, respectiv: Drobeta Turnu Severin (DN 67) – Floreşti – Motru (DJ 671B) – Cătunele – Glogova – DJ 670 – Baia de Aramă (DN67D) sau Drobeta Turnu Severin – Malovăţ (DN67) – Bîlvăneşti – Balta – Ponoarele – Baia de Aramă.