Alunecări de teren în două localități din județul Gorj

Situație de urgență în județul Gorj, unde mai multe familii au fost evacuate ca urmare a unei alunecări de teren. În localitatea Bumbești-Pițic, din cauza ploilor căzute în ultimele zile, o alunecare de teren s-a reactivat. Pământul a luat-o la vale, și odată cu el și curțile oamenilor.

Oamenii s-au trezit în toiul nopții, după ce au văzut că pământul se mișcă. La Bumbești-Pițic, anul trecut mai avusese loc o astfel de alunecare, însă autoritățile au consolidat zona și au dat asigurări că pământul este stabil. Acum, alunecarea a luat și zidul de protecție, iar autoritățile au decis evacuarea de urgență a celor 14 persoane printre care și doi copii, care se aflau în pericol. Sinistrații au fost cazați pe la rude sau în căminul cultural din localitate.

La Logrești, o altă alunecare de teren a avut loc, tot în timpul nopții. Oamenii s-au trezit după ce au auzit un zgomot puternic. Când au ieșit afară au văzut că pământul a fugit și a rupt magistrala OMV care trasporta petrol. A fost pericol de explozie, iar localnicii de teamă s-au urcat în vârful unui deal. Cinci ore au lucrat angajații de la Inspectoratul de Uregnță pentru a asigura zona.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS