Confidenţialitate

Alţi trei cetăţeni români au părăsit zona afectată de uraganul Irma

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, marţi, că alţi trei români aflaţi în Statele Unite, în zona afectată de uraganul Irma, au părăsit zona, în urma demersurilor făcute prin Celula de Criză. Numărul românilor evacuaţi din această zonă a ajuns astfel la şapte.

Cei trei cetățeni români se află acum în Republica Dominicană, de unde urmează să-şi continue călătoria.

Celula de criză a MAE, prin intermediul Ambasadelor României la Paris, Haga şi Londra, menţine permanent legătura cu Celulele de Criză ale autorităţilor celor trei state sub a căror jurisdicţie se află principalele teritorii insulare afectate de uragan.

Ambasada României la Ankara, Lisabona şi Varşovia se coordonează şi cu autorităţile altor state care se confruntă cu situaţii similare şi care gestionează cazurile propriilor cetăţeni aflaţi în zona calamitate.

De asemenea, Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate este în contact cu membrii de familie ai cetăţenilor români aflați în statele afectate.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că românii afectaţi pot solicita asistenţă consulară Ambasadei României la Washington, Bogota, Ciudad de Mexico, Londra, Paris și Haga.

În statul Florida, afectat de urganul Irma, se află aproximativ 35.000 de români.

Uraganul Irma a atins uscatul prima oară duminică dimineaţa, cu rafale de vânt de 215 kilometri pe oră, ca uragan de categoria patru.

Furtuna a scăzut treptat în intensitate, devenind luni dimineaţă uragan de categoria unu.