Alţi 2 angajaţi ai Penitenciarului-Spital Jilava, infectați cu noul coronavirus

Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunță că alţi doi angajaţi ai Penitenciarului-Spital Jilava au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.

În schimb, a fost declarată vindecată una dintre cele două persoane arestate preventiv şi transferate la Penitenciarul-Spital Jilava după ce fuseseră confirmate cu coronavirus.

”Vă informăm că una dintre cele două persoane arestate preventiv confirmate COVID-19 în data de 11.05.2020 şi transferate temporar de la un Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava a fost retestată, conform metodologiei, iar rezultatele obţinute au fost negative. Persoana în cauză a fost declarată vindecată, va fi externată şi va reveni în custodia organelor judiciare”, a transmis, miercuri, ANP.

Pentru cea de-a doua persoană, se menţine va conduita terapeutică până la vindecare.

”Totodată, vă aducem la cunoştinţă că alţi doi angajaţi ai Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava au fost confirmaţi pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Cei doi poliţişti de penitenciare fac parte din grupul de contacţi atribuit cazului raportat la nivelul unităţii în data de 23.06.2020. Pe durata efectuării serviciului, aceştia au purtat echipamentul de protecţie (mască, mănuşi)”, a explicat ANP.

Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava dispune de circuite prestabilite de deplasare pentru personalul angajat şi persoanele internate, iar activităţile care presupun interacţiunea celor două categorii se realizează cu respectarea măsurilor de prevenţie, respectiv distanţare şi port al echipamentelor de protecţie respiratorie.

Recent, două persoane aflate în arest preventiv şi confirmate cu coronavirus au fost transferate la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava. Alte trei persoane aflate în acel centru de reţinere au fost transferate la alte unităţi, din Craiova şi Ploieşti, fiind izolate şi testate.

Marţi, un angajat al Penitenciarului-Spital Jilava a fost confirmat cu coronavirus. Acesta lucra în sectorul administrativ, cu echipament de protecţie, şi nu a interacţionat cu deţinuţii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS