Confidenţialitate

Alternativă la DN2 – un nou drum de mare viteză Ploieşti – Buzău și unul Buzău – Focşani

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat, miercuri, că a semnat contractele de servicii “Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru drum de mare viteză Ploieşti – Buzău” şi “Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru drum de mare viteză Buzău – Focşani” cu firma Consitrans.

Obiectul contractelor constă în prestarea de activităţi şi servicii pentru Elaborarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic pentru “Drum de mare viteză Ploieşti – Buzău” şi “Drum de mare viteză Buzău – Focşani”, pregătirea documentaţiei de atribuire pentru execuţia lucrărilor, precum şi asigurarea asistenţei pentru susţinerea aplicaţiei de finanţare şi asigurarea asistenţei pe durata desfăşurării procedurii de achiziţie publică pentru execuţia lucrărilor, în conformitate cu caietul de sarcini şi cu respectarea legislaţiei în vigoare.

Dacă vor trece de la stadiul de proiecte la execuție, ar trebui să avem cele două drumuri în 24 luni de la data de începere a contractului. Sursa de finanţare a contractelor este POIM 2014 – 2020 şi bugetul de stat.

Cele două contracte au o valoare cumulată de 5,6 milioane de euro, fără TVA.