Alte trei focare de incendiu în Parcul Național Domogled

Suprafaţa afectată de incendiul izbucnit la sfârşitul săptămânii trecute în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei este de circa patru hectare, joi dimineaţă fiind observate de pompieri alte trei focare, după recunoaşterea efectuată cu elicopterul, conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin.

„Elicopterul a decolat în această dimineaţă (joi – n.r.) şi a efectuat o nouă misiune de recunoaştere, în urma căreia s-au observat trei focare, relativ grupate. O altă recunoaştere se va încerca după ora 13,00. Focarele observate se manifestă în acelaşi perimetru în care s-a intervenit şi zilele trecute”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, Magdalena Tocmelea.

La faţa locului acţionează 140 de angajaţi ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj şi Timiş, personal al Direcţiei Silvice Caraş-Severin şi rangeri ai Parcului Naţional Domogled – Valea Cernei.

Judeţul Caraş-Severin se află sub atenţionare de cod galben de intensificări ale vântului, până la ora 12,00, potrivit meteorologilor.

Specialiştii din cadrul Direcţiei Silvice Caraş-Severin au estimat suprafaţa totală afectată de incendiu, pe parcursul ultimelor zile, la aproximativ patru hectare.

Un turist a anunţat, vineri după-amiază, un incendiu în zona oraşului Băile Herculane, în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei. Incendiul se manifesta la o plantaţie de pin negru de Banat şi subarboret. Zona în care s-a produs incendiul se află la o altitudine de 1.100 m, la 25 km distanţă faţă de oraşul Băile Herculane, dintre care 15 km de drum neamenajat, şi este caracterizată de un relief foarte dificil. Este o zonă stâncoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinaţie de 40 de grade.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS