Confidenţialitate

ALRO Slatina, în pericol de închidere din cauza crizei energetice | AUDIO

ALRO Slatina este în pericol să se închidă, susțin sindicaliștii din companie. Din cauza crizei de pe piața energiei. O parte dintre capacitățile de producție au fost deja închise.

Peste o mie de angajați ai ALRO Slatina ar putea intra în șomaj tehnic în perioada următoare, anunță reprezentanții Sindicatului Aluministul. Compania a oprit deja peste 30 de cuve de electroliză, iar sindicaliștii spun că în curând producția Uzinei de Aluminiu va fi redusă cu 60%.

S-a ajuns în această situație în urma creșterii prețurilor la energia electrică, energie care se găsește greu pe piața, după cum susțin sindicaliștii de la ALRO. Aceștia se tem că până la sfârșitul lunii martie a anului viitor uzina și-ar putea închide porțile. Conform sindicaliștilor, salvarea ar putea veni din aprobarea încheierii unor contracte directe cu producătorii de energie, pentru evitarea speculei. Am încercat să obținem un punct de vedere și de la reprezentanții companiei, însă până la această oră nu au răspuns.

Sursa foto: Unsplash / Yender Fonseca

Citește și: Bugetul de stat pe 2022 ar putea fi aprobat de parlamentari miercuri. Coaliția încearcă să grăbească votul final | AUDIO

Autor: Ana Maria Constantinescu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.