Grupul Alphabet, care deține Google, intră în clubul companiilor evaluate la un trilion de dolari

Capitalizarea bursieră a Alphabet Inc, compania-mamă a Google, a depăşit pentru prima dată pragul de o mie de miliarde de dolari, singurele companii care au reuşit până acum această performanţă fiind Apple, Amazon și Microsoft, transmite Reuters.

Indicii bursieri principali de la New York au încheiat ziua de ieri în teritoriul noilor recorduri la Wall Street.

Evoluția a venit pe fondul unui cumul de factori, printre care un raport pozitiv privind rezultatele financiare din partea băncii Morgan Stanley, o creștere a vânzărilor cu amănuntul, ceea ce indică reziliența consumatorului american (consumul reprezintă 70% din economia americană) și date robuste privind industria prelucrătoare. Totodată, Senatul american a aprobat acordul comercial parțial cu China și noul acord nordamerican de liber schimb, USMCA, ceea ce a sprijinit activitatea.

Acțiunile companiei Alphabet au câștigat aproape 17% în ultimele trei luni, peste evoluția referinței S&P cu aproape 6 puncte procentuale. Titlurile companiei se numără printre cele mai importante dețineri ale fondurilor de investiții, ceea ce înseamnă că mișcarea prețurilor este una mai volatilă în funcție de sentimentul din piață.

Alphabet își va publica rezultatele financiare pe data de 3 februarie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS