Confidenţialitate

Alina Gorghiu: Avem nevoie de condiții mai bune în penitenciare

La preluarea mandatului de ministru al Justiției, Alina Gorghiu a spus astăzi că e nevoie de îmbunătățirea condițiilor de penitenciare.

În caz contrar, niciun stat nu va extrăda cetățeni români condamnați în țara noastră, a subliniat ministrul Justiției. Alina Gorghiu a amintit de procesele pierdute de România la CEDO pentru că nu asigură condițiile adevcate pentru deținuți.

”Știți foarte bine deciziile CEDO. Ca atare, voi încerca să ies din minister și să văd la fața locului toate aceste lucruri. E nevoie de investiții, e nevoie de recrutare, de resursă umană cât se poate de profesionistă și va fi nevoie de foarte mult dialog cu asociațiile profesionale, cu cei din sistem. Mă bazez aici pe suportul permanent pe care domnul vicepremier ( Cătălin Predoi, fost ministru al Justiției, n.r.) și pe suportul colegilor din Parlament” – a declarat ministrul Justiției.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Întrebată care este cel mai important proiect pe care și-l asumă ca ministru al Justiției, Alina Gorghiu a spus că își dorește ca, la finalul mandatului, instituția pe care o conduce să nu mai fie privită ca o instituție distantă și rece, ci ca pe una care vine în întâmpinarea cetățeanului.

Foto: gov.ro