Alina Gorghiu audiată în dosarul lui Mihail Vlasov

Co-președinta PNL, Alina Gorghiu, a fost audiată ca martor la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul lui Mihail Vlasov.

În calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Vlasov a fost trimis în judecată pentru că ar fi dat mită unui parlamentar.

 

 

Mihail Vlasov ar fi mituit un parlamentar pentru cA acesta din urmă că promoveze un anumit proiect de lege. În dosarul trimis judecătorilor apare informaţia conform căreia iniţiatorii proiectului vizat de anchetatori au fost deputații Aurel Vainer, Alina Gorghiu, Attila Marko, Mircea Grosaru şi Florin Iordache și senatorul Klarik Laslo-Attila.

“Deputaţii semnatari ai proiectului sunt reprezentanţi ai unor grupuri politice diferite. Scopul era acela ca iniţiatorii să-şi convingă colegii de partid să susţină proiectul care, teoretic, ar fi avut şanse de a fi adoptat, și să confere în spaţiul public o aparenţă de neutralitate privind originea iniţiativei”, se arată în rechizitoriul DNA.

Azi, în fața magistraților, Alina Gorghiu a declarat că “nu știe cine a lucrat la acest proiect, nici cine este inițiatorul”. A recunoscut că îl cunoaște pe Mihail Vlasov, însă ”comunicarea cu acesta era una instituțională”, a precizat liderul PNL. Alina Gorghiu a adăugat că a semnat susținerea proiectului respectiv, pe care l-a citit în linii mari.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS