Alina Bica, trimisă în judecată într-un nou dosar

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată de DNA pentru de luare de mită și respectiv complicitate la dare de mită. Aceștia sunt acuzați că ar fi soluționat favorabil un dosar al omului de afaceri Horia Simu. Și acesta din urmă a fost trimis în judecată.

Cei trei sunt în prezent arestați preventiv.

Potrivit comunicatului DNA ”În cursul anului 2014, inculpatul Pop Șerban a primit de la inculpatul Simu Horia, om de afaceri, suma totală de aproximativ 230.000 euro (cash și sub forma a două contracte de consultanță judiciară), pentru a interveni la nivelul conducerii DIICOT, în scopul soluționării unui dosar penal care-l privea pe omul de afaceri, într-o manieră favorabilă acestuia din urmă. ”

În calitate de procuror-șef al DIICOT, Alina Bica ar fi primit, în noiembrie 2014, printr-un intermediar (martor denunțător în cauză), suma de 17.500 euro. Intermediarul primise banii de la Șerban Pop.

”În schimbul banilor primiți, inculpata Bica Alina Mihaela, în calitate de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, a determinat înlocuirea procurorului de caz și a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al său (care, potrivit probelor administrate în cauză a acționat fără vinovăție), în scopul pronunțării unei soluții de clasare în dosarul în care se desfășurau acte de urmărire penală față de inculpatul Simu Horia, lucru care s-a și întâmplat ulterior.”, mai precizează DNA.
Procurorii DNA au pus sechestru pe bunurile imobile ce aparțin inculpaților Pop Șerban și Bica Alina Mihaela.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS