Alina Bica, plasata in arest la domiciliu / Decizia nu este definitiva

Fosta șefă a DIICOT – Alina Bica, aflată după gratii în dosarul retrocedărilor ilegale de la ANRP – a fost plasată în arest la domiciliu.

Instanța Supremă a decis în această după-amiază înlocuirea arestului preventiv, însă soluția nu este definitivă și poate fi contestată de procurori.

Fosta șefă a DIICOT – Alina Bica, aflată după gratii în dosarul retrocedărilor ilegale de la ANRP – a fost plasată în arest la domiciliu.

În cazul în care decizia judecătorilor rămâne totuși definitivă, Alina Bica nu va părăsi închisoarea – pentru că este arestată preventiv și în dosarul fostului ministru al Economiei, Adrian Videanu.

În dosarul în care s-a dispus arestul la domiciliu, Alina Bica a fost trimisă în judecată în decembrie anul trecut.

E acuzată că în 2011, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian despăgubiri pentru un teren de 13 hectare din București.

Suprafața a fost însă supraevaluată cu peste 62 de milioane de euro, susține DNA.

În dosar, judecătorii au decis arestarea sa preventivă la sfârșitul lunii noiembrie.

Mergând pe firul acestui caz, procurorii au descoperit noi presupue infracțiuni comise de fosta șefă a DIICOT, motiv pentru care au deschis un nou dosar penal.

În acesta, ea este judecată, între altele, pentru că ar fi intervenit pentru Ovidiu Tender într-un dosar în care este cercetat. O altă acuzație se referă la un presupus abuz în serviciu în dosarul fostului ministru al Economiei, Adrian Videanu.

În acelaşi dosar mai sunt judecaţi omul de afaceri Dorin Cocoş, pentru trafic de influenţă şi dare de mită, şi fiul acestuia Alin Cocoş, pentru complicitate la aceste infracțiuni.