Confidenţialitate

Alin Simota a fost încarcerat

Alin Simota, dat în urmărire internaţională de la inceputul anului 2016, a fost prins pe Aeroportul Otopeni şi încarcerat la Penitenciarul Rahova.
El s-a aflat în toată această perioadă în Emiratele Arabe Unite.
Surse judiciare au declarat că omul de afaceri a revenit săptămâna trecută în țară iar la coborârea din avion poliţiştii de frontieră care i-au verificat documentele au constatat că este urmărit internaţional.
Simota are de executat un rest dintr-o pedeapsă de doi ani dispusă de judecători pentru conflict de interese după ce, în perioada în care a deţinut funcţia de consilier judeţean de Hunedoara, una dintre firmele controlate de el a câştigat un contract pentru lucrări la Spitalul Judeţean din Deva.
Fostul patron al FC Jiul Petroşani a mai fost condamnat la şase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu după ce, în 2013, i-a convins pe cei doi poliţişti care îl păzeau să îl ducă acasă pentru a-şi vedea familia, deşi se afla în arest preventiv.
Simota a fost cercetat şi într-un alt dosar instrumentat de procurorii DIICOT, în care este considerat liderul unei grupări de criminalitate organizată.