Alin Petrache, demis de la conducerea CSM București

Alin Petrache, președintele clubului sportiv CSM București, a fost demis de primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea precizează, într-un comunicat că Alin Petrache intenționa să cheltuiască jumătate de milion de euro, din bani publici pentru organizarea unei petreceri aniversare a clubului sportiv.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a explicat că nu poate accepta ca managerul unei instituții din subordinea municipalității să cheltuiească iresponsabil banii publici.

Primarul critică intenția lui Alin Petrache de a aloca peste jumătate de milion de euro pentru un eveniment pe care îl cataloghează drept ‘’faraonic’’ privind aniversarea a 10 ani de existență a clubului sportiv, finanțat de primărie.

“Am luat decizia de a-l schimba din funcţie pe domnul Alin Petrache pentru că nu accept şi nu voi accepta niciodată ca managerul unei instituţii din subordinea Primăriei Capitalei, chiar dacă este ordonator terţiar de credite, să cheltuiască banii publici într-un mod iresponsabil. Intenţia de a cheltui peste jumătate de milion de euro pentru un astfel de eveniment faraonic nu se încadrează în politica actualei administraţii. Am alocat anul acesta un buget consistent pentru susţinerea performanţelor sportive, însă acest buget trebuie să fie utilizat judicios şi cu responsabilitate”, a declarat Gabriela Firea, conform unui comunicat al PMB.

Presa a relatat recent că Alin Petrache va aloca 700 de milioane de euro pentru o petrecere aniversară a CSM București în Piața Constituției. Evenimentul urma să aibă loc între 9 și 12 iunie și includea concerte, dar și amenajarea unor terenuri de sport și a unor terase cu mici și bere.

Alin Petrache are 40 de ani, iar între 2012 și 2016 a fost deputat PSD. El a fost numit la conducerea clubului CSM Bucureşti în vara anului trecut, după ce şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, în urma rezultatelor slabe obţinute de delegaţia României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS