Alin Anastasescu, unul dintre patronii clubului Colectiv, a fost reţinut

Parchetul General l-a reținut pe Alin Anastasescu, unul dintre patronii clubului bucureștean Colectiv, în dosarul referitor la incendiul de vineri, în care cel puțin 31 de oameni au murit și alți aproximativ 200 au fost răniți.

Și ceilalți doi acționari, Costin Mincu şi Paul Cătălin Gancea, au fost aduși, cu mandat, la Parchetul Instanței Supreme.

Toţi 3 sunt suspectaţi de ucidere şi vătămare corporală din culpă.

Tot astăzi, la sediul Poliţiei Capitalei au depus mărturie mai multe persoane care au fost în clubul Colectiv vineri seară, cînd a izbucnit focul.

Anchetatorii au mers în toate spitalele în care sunt internate persoanele rănite în incendiu, pentru a vedea care dintre acestea pot povesti ce s-a întâmplat vineri seară.

Procurorii  au ridicat, duminică, mai multe documente de la Primăria Sectorului 4 și de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, potrivit unor surse judiciare.

De la ITM au fost ridicate acte privind formele de angajare ale salariaților de la clubul Colectiv, iar de la Primărie, documente privind autorizarea funcționării clubului.

Colectiv se află în fosta fabrică Pionierul, o clădire de patru etaje de pe strada Tăbăcarilor, nr. 7.

Firma Colectiv Club SRL, care deţine localul unde a izbucnit incendiul, este deţinută de Alin George Anastasescu (47%), Costin Mincu (23%) şi Paul Cătălin Gancea (30%).

Colectiv Club SRL, înfiinţată în octombrie 2014, a avut o cifră de afaceri de 45,000 de lei în 2014.

Localul îşi desfăşura activitatea în baza unei declaraţii pe propria răspundere potrivit căreia în incintă sunt 80 de locuri pe scaun.

La concertul de vineri seara, unde intrarea a fost gratuită, au asistat circa 350 de persoane, conform estimărilor participanţilor.

Şi la alte concerte au participat sute de persoane, cu mult peste numărul dat de unul dintre acţionari în declaraţia pe propria răspundere.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS