Confidenţialitate


Alimente care nu trebuie să lipsească din meniu în timpul vacanţei de vară


Alimente care nu trebuie să lipsească din meniu în timpul vacanţei de vară

Un expert în nutriție sugerează pentru felul întâi o salată de ‘frunze’ verzi, care înviorează, hidratează, aduce minerale şi vitamine şi nu îngraşă.

La felul doi, şi mai ales dacă vacanţa se desfăşoară la plajă, nutriționistul recomandă sardele, anşoa şi macrou. Acest tip de peşte, bogat în omega-3, este benefic pentru sistemul nervos şi pentru odihnă, facilitând un somn mai bun.

Iar ca desert, în loc de îngheţată sau prăjitură, câteva bucăţi de ananas. Acesta este un aliment diuretic care ajută la prevenirea retenţiei de lichide, o problemă ce se agravează pe timpul verii şi mai ales în cazul femeilor.

Ce se poate ciuguli între mese?

Pentru a se evita aperitivele mai puţin sănătoase ori cu un înalt conţinut de grăsimi, se recomandă ca totdeauna să fie la îndemână o banană. Bananele au hidraţi de carbon şi zahăr natural care dau un spor de energie. În plus, nivelurile înalte de potasiu ajută la reglarea nivelurilor de apă din organism şi la evitarea deshidratării.

Seminţele de floarea-soarelui constituie altă opţiune pentru a ‘ciuguli’ ceva între mese.

Sunt bogate în vitamina E, care funcţionează ca un puternic antibacterian şi antiviral, întărind sistemul imunitar. În plus, sunt antioxidante, ceea ce ajută în lupta împotriva îmbătrânirii.

Băuturile răcoritoare îndulcite cu zahăr sunt de evitat, mai ales pentru că favorizează obezitatea, nu sunt sănătoase şi nu hidratează corect. În locul lor, o sticlă de apă va asigura hidratarea corectă şi va ajuta la evitarea constipaţiei pe care o pot cauza schimbările de loc şi dietă. Se recomandă ca totdeauna să fie o sticlă de apă la îndemână.

Ce se mănâncă acasă? La întoarcerea din concediu, trebuie să se umple cămara cu alimente bogate în fibre, ca orezul şi pastele integrale, care contribuie, de asemenea, la menţinerea unor niveluri de glucoză stabile şi înlătură nevoia de a ‘ciuguli’ ceva între mese.

Pe de altă parte, este important să existe în frigider avocado, pepene galben şi pepene verde. Aceste trei alimente favorizează hidratarea, ceea ce este foarte important pe timp de vară. Avocado, bogat în vitamina E, poate fi consumat în salate. Pepenele galben şi cel verde sunt ideale pentru copii, pentru că aduc vitamina C, care ajută la menţinerea unui sistem imunitar sănătos şi puternic. Gustul dulce al acestor fructe le transformă într-un desert ideal pentru vară.

Se mai recomandă, de asemenea, pieptul de curcan, care conţine un aminoacid numit triptofan, precursor al serotoninei, hormonul fericirii.

foto: gandul.info


Ultimele stiri
Grupul parlamentar „Pace – Întâi România” a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Bolojan. Ninel Peia l-a…

Grecia: Consecințele furtunii Byron în sud-estul Greciei. Străzi inundate și drumuri blocate în Atena. Școlile au fost închise…

Centrala electrică de la Brazi a fost repornită, însă funcționează la capacitate redusă. Ivan: „Suntem pregătiți pentru a…

România în Direct. Alegerile din București. Cine poate repara orașul? | VIDEO

Secţiile Unite ale Curții Supreme sesizează CCR cu privire la proiectul de lege privind pensiile magistraților

STUDIU: 65% dintre români se așteaptă la cheltuieli mai mari de Crăciun față de anul trecut | AUDIO

Furnizarea apei va fi reluată în județul Prahova în următoarele zile, anunță prefectul județului. DSP a prelevat probe…

Israel a primit aprobarea pentru a participa la ediția din 2026 a concursului Eurovision. Patru televiziuni publice anunță…

Ungaria: Viktor Orban anunță creșterea cu 11% a salariului minim în 2026 | AUDIO

Statele Unite permit tranzacţiile cu benzinăriile Lukoil din afara Rusiei până la sfârşitul lunii aprilie