Confidenţialitate

Alimentația joacă un rol important în controlul tensiunii arteriale

Hipertensiunea arterială este o afecțiune larg răspândită care afectează activitățile zilnice și pune în pericol sănătatea inimii, a creierului, dar și a altor organe din corp, precum rinichii.

Astfel, tratamentul acesteia este esențial.

În primul rând, medicul de familie, medicul internist sau medicul cardiolog le vor recomanda pacienților cu hipertensiune arterială să-și schimbe stilul de viață în ceea ce privește alimentația.

Aceştia trebuie să scadă aportul de sare la mai puțin de 6 grame pe zi, să aleagă alimentele sărace în grăsimi și să evite băuturile alcoolice.

Este foarte important, de asemenea, ca persoanele hipertensive să fie active și să facă exerciții fizice adaptate și recomandate de medic.

Indicele de masă corporală trebuie menținut în limite normale, deoarece obezitatea reprezintă un factor de risc suplimentar pentru bolile cardiovasculare.

Fumătorii hipertensivi ar trebui să renunțe la fumat, obicei care ne pune tuturor sănătatea în pericol, indiferent că suferim de o boală sau nu.

Tot pe lista recomandărilor pentru hipertensivi este și ore de somn suficiente, cel puțin 6-7 ore în fiecare noapte.

Dacă medicul decide ca aveți nevoie și de medicamente pentru tratarea hipertensiunii, atunci este important să respectați recomandările acestuia.