Alexei Navalnii, critic al Kremlinului, eliberat dintr-un centru de detentie din Moscova

Opozantul rus a fost trimis după gratii pentru că a distribuit manifeste prin care chema oamenii la un protest față de politica lui Vladimir Putin.

Alexei Navalnîi, critic al Kremlinului, a fost eliberat dintr-un centru de detenție din Moscova, după 15 zile de detenție.

Neras, purtând un sacou de culoare închisă și blugi, Navalnîi a ieșit din centrul de detenție, aflat în vestul Moscovei, împreună cu atașatul său de presă și un consilier. A declarat că dosarele judiciare împotriva sa sunt motivate politic. A adăugat că îşi va continua activitatea în pofida asasinării lui Boris Nemţov: ‘Acel act terorist nu şi-a atins scopul, nu a speriat pe nimeni, nu ne sperie pe mine şi pe asociaţii mei’, a spus Navalnîi.

Opozantul rus a fost arestat pentru că a împărțit pliante la metroul din Moscova prin care îndemna oamenii să iasă în stradă pe 1 martie, pentru a protesta față de Kremlin.

Anul trecut, Alexei Navalnîi şi fratele său Oleg au fost găsiţi vinovaţi de furtul a 30 de milioane de ruble de la două companii. Oleg a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare, iar Aleksei a primit o pedeapsă cu suspendare, pe care procurorii au anunţat că o vor contesta.