Confidenţialitate

Alexandru Tomescu, La Radio cu Andreea Esca – VIDEO

Sâmbătă, Andreea Esca îl are invitat în emisiunea de la Europa FM pe Alexandru Tomescu, unul dintre cei mai apreciaţi violonişti ai momentului la nivel mondial.

Alexandru Tomescu este omul pentru care muzica nu are limite: capabil să abordeze cele mai grele partituri în concerte-maraton, în turnee de zeci de oraşe, violonistul se bucură de o audienţă uriaşă, concertele sale fiind sold out cu mult înainte, iar sălile arhipline au aproape mereu nevoie de suplimentarea locurilor.

Alexandru Tomescu a creat o revoluție în muzica clasică românească în ultimii ani, reușind să atragă un public vast, demontând mitul conform căruia muzica clasică este rezervată exclusiv elitelor. Angajamentul pe care şi l-a asumat în momentul în care a primit vioara Stradivarius Elder-Voicu, în septembrie 2007 și apoi în decembrie 2013, a fost acela de a familiariza un număr cât mai mare de români cu sunetul splendidului instrument.

Vioara Stradivarius Elder, folosită timp de patru decenii de maestrul Ion Voicu, este considerată a fi unul din cele mai bine conservate viori Stradivarius. După o serie aproape neîntreruptă de concerte desfăşurate în România și în lume, numele violonistului și al viorii sale au devenit sinonime perfecte.

După o mai mult decât fructuoasă carieră realizată în Europa și în lume, presărată cu succese în săli precum Théâtre des Champs Elysées-Paris, Carnegie Hall – New York sau Metropolitan Arts Centre- Tokio, sub bagheta unor Maeştri precum Valery Gergiev, Kurt Masur sau Christoph Eschenbach, Alexandru Tomescu a revenit în România, unde s-a implicat în organizarea unor turnee naţionale de Muzică clasică, realizate exclusiv din fonduri private – TURNEUL STRADIVARIUS. Pasionat în egală măsură de muzica de cameră, Alexandru Tomescu este – din 2011- prim violonist al Cvartetului Ad Libitum, ansamblu cameral de prestigiu cu o istorie de peste 25 de ani.