Confidenţialitate

Alexandru Tomescu concertează anul acesta alături de corurile Cantus Mundi – AUDIO

Până pe 11 iunie vor avea loc 17 concerte în România și o serie de concerte în străinătate reunite sub cea de-a XI-a ediţie a Turneului Internațional Stradivarius „BALADA, UN SECOL DE MUZICĂ” , un adevărat regal muzical care face din turneul Stradivarius unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale ale anului.

Început miercuri, la Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, turneul urmează să străbată România în zilele următoare oferind melomanilor ocaiza întâlnirii cu piese unice și valoroase din creațiile lui Mihail Jora – Mica suita, Dinu Lipatti – Tema cu variatiuni din Sonatina op.1, George Enescu – Legenda, George Enescu – Aubade, George Enescu – Hora Unirii, Nottara – Siciliana, Mircea Chiriac – Serenada, Dumitru Capoianu – Habanera, Tiberiu Olah – Sonatina, Ciprian Porumbescu – Balada cu cor , aranjament Maestrul Grigore Cudalbu.

La Europa FM, Alexandru Tomescu vorbește despre ce aduce nou cea de-a XI-a ediţie a Turneului Internațional Stradivarius „BALADA, UN SECOL DE MUZICĂ” și care este ideea din spatele acestui demers cultural devenit tradiție deja.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Turneul Stradivarius 2018 susține o cauză socială și de interes public – „Sunet pentru sănătatea copiilor”, derulată de ONG-ul Life Educational for All,care se preocupă de dotarea cu audioteci a saloanelor pentru copii din spitalele din ţară, dar și cu aparatură electronică tv, dvd player, audioplayer, căști, dvd, cd-uri, cu jocuri, instrumente muzicale pt copii, cărți de desenat și de citit și diverse consumabile (carton colorat, hârtie creponată, plastilină etc).

Următoarele concerte din cadrul turneului vor avea loc pe 15mai-Filarmonica Oradea, 17mai-Sala Mare de festivități a Municipiului Sighișoara, 18mai-Sinagoga/Bistrița, 20mai-Casa de Cultură a Studenților Suceava, 21mai-Palatul Culturii Iași, 22mai-Teatrul Gheorghe Pastia-Focșani, 29mai-Parcul Coloana fără Sfârșit Brâncuși,Târgu-Jiu, 2iunie-Filarmonica „Banatul” Timișoara, 3iunie-Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia, 5iunie Sala Radio București, 6iunie-Filarmonica de Stat Ploiești, 7iunie-Centrul Cultural Arcuș, Sfîntul Gheorghe și se va încheia în 11iunie- Teatrul „George Ciprian” Buzău. Toate concertele încep la ora 19:00. Turneul va continua în străinătate în Belgia, Franța, Italia, Spania, Suedia, USA. Totodată, pe 20mai va avea loc și un concert la Casa lui George Enescu, Mihăileni,Botoșani, un proiect social și educațional în care violonistul este implicat din 2015.

Programul complet poate fi găsit pe site-ul turneulstradivarius.ro.